Första desinguppgiften

Nu sitter jag på lektion och försöker tänka mig in i hur det är att vara blind. Vi ska nämligen designa knappar/spakar/scroll-hjul o.s.v. till blinda personer. Tanken är att vi inte ska fokusera för mycket på produktens utseende utan mer på funktion och känsla. Det här ska bli himla intressant.

Rena rama vintern

Det är svinkallt i Leksand så jag måste hitta en höstjacka så fort jag kommer till Stockholm. Jag vill ha en lite längre parkas med volym och stora fickor. Nåt tips någon?

Äntligen!

Har i smyg fortsatt att sukta efter en Katherine Hamnett t-shirt sedan jag först såg dem. Nu ska jag äntligen få min egen. En svart med vitt tryck och texten "Choose life" som jag gillar bäst. 199 SEK på Tradera, man tackar!

image275


Dag 2

Skoldagen idag bestod av 3 timmar brandövning i minusgrader och 3 timmar rabblande av datafunktioner. Jag svimmar. Ännu har Leksands Folkhögskola inte imponerat på mig. Vi har inte haft nån presentation i klassen så jag vet typ vad 3 personer kanske heter och när skoldagen slutat finns inget att göra. Jag behöver ett lyft snarast!

Leksandsgården C, rum 103

Framme i Dalarna och första skoldagen är avklarad. Jag är skakad och livrädd och alldeles, alldeles slut! Intrycken är överväldigande och all information susar runt, runt mitt huvud men vägrar att fastna. Jag rapporterar vidare då jag sansat mig själv något.

Leksand here I come

Nu ska jag packa ner datorn och bege mig uppåt landet. Nästa gång jag skriver är jag en dalkulla! Ha en trevlig söndag.

Färdlektyr

Eftersom att fantasy är min grej så införskaffade jag idag en bok som jag länge tänkt att läsa. Det ska bli ett sant nöje.

image274

Gulligt sms

"Kärleken kommer och kärleken går
ingen kan tyda dess lagar
men dig vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din, din lycka är min
och gråten är min när du gråter:"


Min P är finast i hela världen.

Angel of music

Som vanligt när man är på loppis så hittar man inte det man letar efter, men oftast nånting helt annat. Idag blev det två LP-skivor. Simon and Garfunkel och Fantomen på Operan för en tia styck.

image272

Kaffe är gott

Snart ska jag åka och träffa I. Vi ska fika och gå på Lions loppis. Jag hoppas på att hitta lite upppiffande saker till flytten, typ ett fint glas att ha tandborsten i eller en snygg blomkruka. Vi ses senare!

En rosa bil

Det bidde den svarta. Varför vet jag inte men det kändes rätt, trots 102 SEK extra och trots att jag i vanliga fall tycker att 800 för ett enda plagg är på tok för dyrt. Det bidde även ett helflummigt örhänge som jag helt enkelt var tungen att ha i smyckessamlingen. Voila!

image271
Such a killer 120 SEK

HA-begär

Jag har letat länge efter en enfärgad, bekväm kjol med hög midja och stora fickor. Tada!

image269image270
www.tjallamalla.se

De kommer från Saga Lova och finns att köpa hos Tjallamalla. Nu är den stora frågan, svart eller grå? Är de likadana bortsett från att bilderna är olika och varför kostar då den svarta 800:- och den gråa 698:-? Svart eller grå? Svart eller grå? SVART ELLER GRÅ?

Flyttångest!

HJÄLP! Jag vill inte packa, jag vågar inte flytta, jag vill inte åka ifrån alla! Det kliar i hela kroppen och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag vill åka nu - nu - nu!, fast jag vill stanna hemma jämt. Jag borde supa mig full så jag slipper tänka, eller försöka sova vilket känns som en omöjlighet just nu. Naglarna är nedbitna och jag har skrivit så många "att-göra/att-köpa/att-packa-listor" så jag snart måste göra en lista på alla listor jag krafsat ned. Lugnande massage, lite yoga eller ett bad kanske? Buhäähääää...

Bye bye Lindex

Sista dagen på jobbet idag och hjälp vad vemodigt det kändes! Jag fick tårta, presenter, kramar och lyckönskningar utav alla 1000 gånger om så jag knappt kunde slita mig. Jag har trivts så himla bra där och arbetskamraterna är världens bästa gäng! Hoppas jag kan komma in och jobba en del på loven för att tjäna lite extrapengar, vill inte släppa det här jobbet helt. Sista dagen där innebär ingen mer personalrabatt, därför var jag tvungen att ta med mig 3 godingar hem.



Gigantisk väska i superfin färg 349:-
Leggings som går över halva foten och förlänger benet i öppna skor 99:-
Supersköna, lagom höga lackpumps 299:-

Ingen rast, ingen ro

Jag sitter här och väntar på att gå till bussen som tar mig till jobbet. Jag börjar inte föränn 13.00, men slutar desto senare. Det kommer inte bli mycket bloggande idag då jag ska hem till P sen och kramas en massa. Han åker nämligen ut i skärgården imorgon och när han kommer hem igen så är jag på väg till mitt nya hem i Leksand. Värdelöst! Jag vill köpa nåt stickat och den här ponchon från Indiska är superfin!

image263
expressen.se

Grötigt

Dagen idag har varit seg och fruktansvärt lång. Jag har ont i hela ryggen och vill bara sova. GOD NATT!


Bananer i pyjamas

När man bor ihop med 5 helt främmande människor så känns det inte aktuellt att sova naken eller med bara trosor på. Jag behöver ha en riktig pyjamas. De här byxorna har fint mönster och passar bra ihop med ett enfärgat linne. Att de även var halva priset på dom gjorde allting ännu bättre.

image261image262
Lindex 79:-

Fransar och pärlor

Idag kom mina indianskor. Dom var mycket finare än jag trodde med mörkbrun mocka och massa fransar och pärlor! Jag känner mig stencool även fast ingen i min familj förstår hur jag kan tycka att dom är fina, haha!

image260

Konsten att packa en väska

Nu har jag börjat packa lite smått efter stränga order från mamma. Hur ska jag kunna sålla bland mina kläder och bara ta med det viktigaste? Och hur ska jag kunna ta med mig mindre än 10 par skor? Jag har härmed skapat en ny kategori på bloggen som heter Dagens I-landsproblem.

image259

Flera meter tyg.

Jag fick ännu mer tyg av syrran! Sånt där tyg med roligt mönster som är perfekt att göra klänningar av.

image258

Vi ska sy och vi ska klippa!

Jag har varken städat, tvättat eller packat ännu vilket jag skulle börjat med för längesen. Jag har ingen lust! Det är så himla tråkigt att packa, oavsett vart man ska eller vad man ska ha med sig. Jag köpte 4 m tyg idag för 80:-, det ska bli en klänning ihop med min gamla favorittisha som har blivit trasig på magen. Tror minsann att jag ska pyssla med det nu.

image257

Cut the crap

Nyklippt och nyslingad, se så fint det blev!

image254image255

Dagens schema

Idag är jag ledig. På dagens schema har vi följande:

11.00
Hämta mina jeans hos sömmerskan
Hämta ut skatteåterbäring
Köpa slingor till håret
Hämta lite saker på jobbet

12.00
Klippning

13.00
Fika med E som flyttar till norrland imorgon

16.00
Städa och börja packa

18.00
Åka hem till P och mysa!


Flera inköp

Det vart lite shopping igår med. Jag har liksom ingen hejd på mig själv. Sen åt jag och P sushi och drack vin till middag, 30 sushibitar på världens största fat, vilken dröm!



Världens sötaste t-shirt från Zara 149:-
Skön t-shirtklänning med fickor H&M 129:-
Klänning med fickor och dragsko H&M 198:-

Tills stjärnorna slockar och helvetet fryser...

image248
Du ska jämt veta att jag älskar dig - vad som än händer.

Renovera cyklar

I Leksand måste vi ha cyklar för att komma smidigt in till staden och handla tråkiga saker som tvättmedel och mat. Mickis har hittat två skruttiga begagnade saker som vi tänkte ägna morgondagen åt att rusta upp. Min är tydligen liten och ihopfällbar och heltöntig. Jag tänkte måla den rosa, såklart, med blommor på, och så ska vi fixa cykelkorgar. Jag hoppas på fint väder! Nu är det Harry Potter och min underbara säng på schemat.

Alla mina skor

Jag såg en utmaning på en blogg som innebar att man skulle visa upp alla sina skor. Gärna det, jag älskar mina skor, hur smutsiga och slitna de än är. Det slog mig nämligen när jag fotade dom, att många av dom är väldigt skitiga och att en del har sett sina bättre dagar. But, here we go...


Lindex, Viking, Blammo, Vagabond, Keds, Havaianas, Converse, Vans, Skopunkten, Lindex, Converse, Converse, Converse, Vagabond, Bullboxer, Second hand, Skopunkten, Skopunkten, Wildflower, Skopunkten, Second hand, Second hand, Second Hand, Skopunkten.

Det ska vara alla, utom mina röda pumps som är hemma hos P.

Inköp

Sängen ropar inte på mig ännu trots jobb imorgon. Här är mina nya ägor. Stövlarna hittade jag på Åhlens, tänkte köpa helsvarta för 499:- men såg sedan att de med lite blommor på, som enligt mig är mycket finare, även var 130:- billigare. Helskumt men jag tackade och betalade glatt.

 

Klänning Indiska 249:-
Stövlar Viking från Åhlens 379:-
Söta notörhängen Gina Tricot 15:- på rea
Handdukar och badlakan i härlig ceriserosa från Hemtex (eviga?) rea

Lite ditt och lite datt

Det vart inget The Ark idag och jag är så besviken! Lite shopping blev det dock, örhängen, klänning och äntligen gummistövlar. Mamma köpte handdukar och badlakan till mig till flytten (tänk att jag flyttar om en vecka, oh så hemskt!). Jag visar nog imorgon. Nu ska jag se Marie Antionette med mor + siss.

Göra stan

Idag ska jag, mamma och lillsyrran in och göra stan! Vi har en hel lång lista med butiker vi vill hinna gå till och med en nyanländ skatteåterbäring på flera tusen ska jag shoppa loss rejält! Det här blir sista spurten innan jag går över till livet som fattigt student. Ikväll blir det The Ark på Grönan! YEES! Bästa livebandet någonsin och som jag har längtat efter att få se dem igen! Jag inviger nya digitalkameran idag och hoppas att jag kommer med massa fina pix. Ha en bra fredag!

Black

I know some day you'll have a beautiful life
I know you'll be a star
in somebody else's sky
but why, why, why can't it be mine?


image209

En rosa kanin

Igår kväll var jag ute och käkade middag med min favoritarbetskamrat Sophie. Vi satt på restaurang Sjönära och åt god mat och babblade i mun på varandra. Hon har semester nu och när hon kommer tillbaka så jobbar vi bara 2 dagar ihop innan jag slutar, vilket känns himla trist. Sötnosen gav mig en helmysig avskedspresent. En väggklocka med en rosa kanin! Det bästa är att ögonen vickar fram och tillbaka i takt med sekundvisaren. Den är det första jag ska hänga upp på min vägg i Leksand. Tack igen!

image208

Minnetonkas

Mysmockasiner för hälften så mycket som om du skulle köpa dem i Sverige. Det står "free shipping, no tax" vilket nästan låter för bra för att vara sant. Värt ett försök?


Och i sånt fall, vilken av dessa?

image206 image207

Dommarudden

Mysig kväll med mina tjejer. Med solen i ryggen, härlig sommarmat och fin musik kan man inte må annat än gott.



Picknick

Ikväll ska jag, E & M åka till en sjö och äta middag i solen. Vi måste passa på nu innan vi ska börja plugga och flytta åt olika håll. Jag vill ha ciabatta med parma och mozzarella. Mums!

Mockasiner

Budade hem dessa för 95 kr. Tror dom blir mysiga och fina till vintern. Hade dock önskat lite högre skaft, men man kan inte få allt här i världen.

image197

Snygg-Emma

Emma Wiklund är ruskigt snygg på Lindex nya kampanj-bilder. Jag ska klippa mig på måndag och är himla sugen på hennes frilla. Mycket volym och kortare bak, vad tror ni?

image194image195
lindex.se

Örhängestavla

Jag kände för att pyssla lite. Det bidde en örhängestavla.

image193 
Du behöver spetstyg, fint paketpapper, en gammal fotoram, tejp och häftpistol.

Slå in baksidan av ramen i paketpappret, slå in glaset i spetstyget. Sätt ihop ramen som vanligt och häng på örhängen. Voila!

Pryljakt

Idag var jag himla sugen på att gå på sakletarjakt och rota runt bland massa gammalt skräp i hopp om gömda skatter. Jag gick till Lions loppis där jag inte hittade ett dyft, vidare till Kyrkans Second Hand i Täby som var stängt! Usch vad trist. Sedan gick jag in i Täby Centrum, fast besluten om att köpa de efterlängtade Viking-stövlarna, men då fanns bara de lime-gröna i min storlek. No thanks. Tills slut blev det en tråkig med praktisk svart t-shirt-klänning från Gina Tricot och en blaffig lila ring för 19:- från Indiska. Well well, jag gjorde inte av med så mycket pengar iaf, vilket alltid är en liten tröst.

image189

FUJIFILM FINEPIX Z5FD

En hallonröd digitalkamera är på väg hem till mig. Jag läste en massa tester på internet och den här hade fått höga betyg så den fick det bli! Ska bli kul att börja fota!

image188

1 krona

Jag älskar second hand. De här fulsnygga skorna köpte jag för 1 krona!

image187

Parksommar

Parksommar med Moneybrother på Skansen och det regnar. Måste. Hitta. Stövlar. NU!

Penna och sudd

Nu har jag köpt material till 2 av mina kommande kuser, skissteknik och designmetodik. Lite pennor och papper och lim för 1500 spänn. Saftigt! Hur ska studiebidraget räcka?

Blandband

Besök den här bloggen om ni vill ha coola och originella smycken. Det har jag gjort!

image186
85:- palea.blogg.se

image184

Vita tygskor

Isadoras nagellack är en favorit, det här heter Magic Frost och naglarna blir vita och skimmriga som nyfallen snö. Kedsen fick jag för halva priset på Åkersbergas eminenta skoaffär.

image182


Loppmarknad

Igår var jag och syrran på Täby Galopp och sålde lite bråte på drive-in loppisen. Där fyndade jag även ett par fina pumps i läder för 20 kr.

image180image181

Kreativitet

Pssst! När jag fyller 20 år så vill jag ha en symaskin!

Halva på halva på jobbet.

Nu har även vi börjat med halva reapriset på Lindex. Jag hittade jeans(!) för 49 kr vilket var fantastiskt underbart då jag avskyr att köpa jeans och aldrig hittar några som sitter snyggt. Dessa satt som en smäck och kostade (jag upprepar) bara 49 kronor! Att dom även är otvättade, ankellånga och har hög midja gjorde min dag perfekt. Hängselklänningen kostade bara 90 kr och den har jag suktat efter sen den kostade 349 kr på ordinarie pris. Schysst va? Sen vart det även två tråkiga, men sköna och användbara bastishor. 

image176 

Nu ska jag lägga mig i rena lakan och läsa Harry Potter. Vilken vardagslyx! God natt!

Varning!

Jag betsällde en tröja från Tagville för drygt 5 veckor sedan och betalade direkt. Det stod att leveransen skulle ta 1-2 veckor. Efter 3 veckor, då jag efterlyst tröjan ett flertal gånger, så hörde de kortfattat av sig och sa att tröjan skulle vara hos mig inom 10 dagar. Nu har det gått 17 dagar och jag har fortfarande inte fått min beställning. När jag försöker kontakta dom får jag inget svar. Bedragare? Jag vet inte, men isf har jag bjussat dom på 249 kr. BESTÄLL INTE DÄR IFRÅN! Det tråkigaste var att det skulle vara en födelsedagspresent till min pojkvän.

Garagefynd

På lördag ska jag och syrran sälja bråte på loppis. När jag letade igenom garaget hittade jag den här lilla sötnosen som var min farmors. Jag tänkte putsa upp den och hänga ringar på svansen.

image175