Teknikprylar

Något som jag tycker är väldigt trist är tekniska prylar. Bara jag kan ringa från mobilen och nå internet på datorn så är jag nöjd. Grejerna behöver inte vara snygga, smidiga eller ha senaste nytt så länge de fungerar hyfsat. När jag ska flytta är det dock viktigt att min mobil inte får slut batteri var tredje timme och jag kan faktiskt inte låna pappas digitalkamera när jag är en himla massa mil hemifrån. För att göra tråkiga måsten lite roligare så kan man köpa grejerna i fina färger. Jag föredrar rosa. Nånting sånt här kommer det bli.

image173         image174

Leksands folkhögskola

Idag har vi varit på dagsutflykt till min blivande skola. Det var så himla fint och nu känns det så mycket mer verkligt att jag ska flytta snart. Bildsalarna var stora och vitmålade med gigantiska fönster, elevhemmet hade sjöutsikt och hela området hade och en lugn och skön atmosfär, nära till Leksand centrum som även det var himla hemtrevligt. Jag tror att vi såg minst 150 raggarbilar och att det enda matstället var Sibylla, men vi får helt enkelt vänja oss. Vi fick se några arbeten som tidigare elever hade gjort och det började minst sagt klia i fingrarna på mig. Receptionisten berättade att många av eleverna blir så inspirerade där att de sitter uppe hela nätterna och dricker kaffe och ritar och grejar. Det ska bli spännande.

image167image169
image170image171
Omgivningen runt skolan

Saturday

Ikväll blir det födelsedagskalas med pizza och öl här hemma. Både far och lillsiss ska firas. Jag svassar runt i mina nya kläder och känner mig snygg.

image166

Oanvänt plagg: Både kjol och linne
Klocka: JET SET
Armband: Lash och second hand


Jag måste övertala någon att fota mig för den här bildkvalitén håller inte. Jag skäms.

Sista delen

Jag hade tänkt att vänta tills boken kom ut på svenska, för egentligen är jag för slö för att läsa på engelska. Rädslan för att någon ska avslöja slutet för mig blev dock för stor. Nu är boken köpt och jag ska sträckläsa tills jag stupar. I LOVE HARRY POTTER!

image165

Snygga herrsmycken

Till vår 3 års dag ville jag hitta snygga smycken till min pojkvän. Jag sökte runt lite på internet och kom till en sida som heter Lash. Där hade dom grymt snygga läderarmband som jag beställde hem. Några av armbanden sas skydda den som bär det vilket jag tycker är himla gulligt. Det var bra service, trevliga priser och grejerna kom fram till mig dagen efter beställning. Rekommenderas varmt till dig som söker herrsmycken!

image159image160image161





Pelle fick nummer 2 och 3. Nummer 1 köpte jag till mig själv.
Det sitter snyggt bredvid mitt samearmband!
image164

½ reapriset!

Det är alltid trevlig med halva reapriset. Jag hittade 4 darlings som jag inte kunde motstå. Är det billigt så är det!



1. Vintageinspirerad klänning från Soaked in Luxury 298:-
2. Cool och bekväm kjol från Clara 248:-
3. Långt linne från H&M 79,50:-
4. Vid Bullerbyklänning med fickor H&M 74,50:-

Nummer 2 och 3 kommer att bli en fin kombo och ska invigas redan ikväll.

Bakom mina solglasögon

Har länge letat efter ett par coola solbrillor. Idag hittade jag dom här på loppis för 10 kr.

image154

070727

Gårdagen var en underbar dag! Jag fick blombud till jobbet med 36 gigantiska rosor, en för varje månad som jag och P har varit tillsammans. Gud vad generad jag blev och alla kunder glodde nyfiket. Efter jobbet gick vi och handlade mat och vin och P lagade ihop en underbar middag med Häagen-dazsglass till efterrätt. Efter maten gav vi varandra lite presenter. P fick snygga läderarmband och en bok som jag skrivit om vår tid tillsammans. Jag fick JET SET klockan som jag har skrivit om tidigare! Han är så underbar min prins!

image153


Stickat till hösten

Hittade en supermjuk och skön tröja på killavdelningen på jobbet idag. Jag tänker ha den till jeans och tygskor när det är lite ruggigt ute.

image151
Lindex pojk 199:-

Skrivkramp i ryggen

Hade tänkt att skriva en hel drös med saker men min rygg strejkar hårt mot datastolen just nu så jag klarar inte många sekunder till. Så länge kan ni njuta av den här killen som har en skön och sexigt avslappnad stil. Maju.

image150

Harry Potter

Idag är jag ledig från jobbet = jätteskönt. Vi ska snart ge oss iväg till Täby för att se den senaste Harry Potter filmen, vilken jag inte har speciellt höga förväntningar på. Filmerna ligger så långt efter böckerna i kvalitet att jag inte ens orkar bry mig om att jämföra. Innan bion gör vi en liten avstickare till Näsbypark för att besöka Röda Korsets second hand. Jag hoppas på fynd. Ciao!


Tick tack

För att göra det lättare för mig själv så skulle jag behöva en klocka att ha på jobbet. Den här är en god kandidat, snygg, lekfull, lagom stor och till ett hyfsat pris, 498:-.

image149


Mormors väskor

Jag fick rota runt lite bland mormors gamla saker och ta det jag tyckte om. Jag hittade två väskor som jag fastnade för. Den första är fulsnygg och jag vet inte riktigt om jag kommer att använda den, kan bli en hit, kan bli en dammsamlare. Den andra är enkel och praktisk, så som väskor ska vara ibland.

image147image148

3 år tillsammans

Denna fredag firar jag och min pojkvän 3 år som par. Jag håller på att fixa och dona med lite överraskningar, men vad ska man egentligen hitta på för att fira? Vi har precis varit i Rom och vad kan slå det? Man vill ju gärna göra något vi kommer att minnas.


Nyheter på Cocoo

Jag älskar Cocoos armband men har inte skickat iväg någon beställning ännu eftersom jag har så svårt att välja vilka jag ska ha, det finns så många fina!

image146

De här fina armbanden kommer att finnas i shopen från och med onsdag och jag är jättesugen! Har länge velat ha ett ormarmband (man kan undra varför då jag har en fruktansvärd ormskräck) och dom här faller mig precis i smaken, diskreta, enkla och snygga.

Klorin javisst.

Nu hänger jeansjackan ute på tork efter tredje omgången klorintvätt. Skillnaden är stor och den blev precis så ljus och fin som jag ville ha den. Bör ej användas till blekning av jeans - varför?

image144image145

Fyndlådan

När man ändå ska betala frakt så kan man titta om man hittar fler saker att beställa samtidigt. Jag rotade runt i fyndlådan på Ellos hemsida och hittade dom här två godingarna som var sänkta med typ 70%.

image140

 
Tunika 89:- (299:-) Pumps 249:- (599:-)

Regnkappa funnen!

Solstrejkar idag då jag är alldeles för trött och seg för att även bli varm och svettig. Sökte runt lite planlöst på internet efter en regnkappa utan större hopp... och så fann jag den! På Ellos höstnytt för enbart 299:- finns den här fina kappan i mönstrat eller gult.

image138image139
PS. Skriv in rabattkod 165802 så får du 30% på den!


Jag tänker köpa den mönstrade och ett par rosa eller röda Retro Highs från Viking till.

Gran Canaria

På höstlovet blir jag bjuden av familjen till Playa del Inglés. Vi ska boka ikväll och jag är lycklig för jag älskar att åka utomlands!

Det är alltid kul att få.

Det är bra att gå i affärer med mor och far för då kan det hända att man får saker. Idag hittade pappa 2 par skor på Skopunkten och jag fick lyckan att välja det tredje paret till mig! Fina, användbara, sköna, billiga.

image137
Skopunkten 99:-

Bleka jeans med klorin

Var i Arninge idag och köpte en billig jeansjacka på HMs barnavdelning. Den är liten och tajt och går knappt att knäppa, men jag vill ha den så. 98:- fick jag betala på rea. Nu till sak, den är alldeles för mörk! Vill ha den riktigt riktigt ljus och sliten. Mamma köpte hem en flaska klorin, och precis när vi ska stoppa in jackan i tvättmaskinen så läser hon på flaskan "Bör ej användas till blekning av jeans".  Aja, skitsamma för jag kommer inte använda den om den är för mörk. Jag prövar. Den ligger i tvätten nu och bubblar. Ska bli spännande att se hur det blir! Kan det bli värre än typ fläckig-batik-känsla? Vad kan hända? Visar resultat senare.

Fredag

image136

Oanvänt plagg idag: Sjalen från loppisen
Topp: Indiska
Byxor och skor: Lindex
Armband: Rom och second hand

SCORE!

Låt mig presentera min nya vän:

image135

Underbar cognacsfärgad väska i äkta skinn. Oversize! Vintage!
Stängs med dragkedja. Ett utanpåliggande stort fack. Vita dekorsömmar. Två handtag.

Mått:
38 * 29 cm.


Det är exakt en sån här jag har letat efter ett tag nu. Såg i mina drömmar att jag skulle hitta en i Rom men all second hand var så himla dyr där! Nu har jag dock hittat min dröm och den ska hädanefter följa med på varje shoppingrunda.

Välkommen in i tonåren!

Idag fyller minstingen i familjen 13 år, det ska firas med ballonger och mammas Daim-tårta! MUMS OCH STORT BLOODY GRATTIS!

Städa, städa varje fredag

Jag smårensar i min garderob typ varje vecka och hittar varje gång något som jag aldrig kommit mig för att använda. Utmaning: Från och med idag måste jag ha minst ett oanvänt plagg på mig tills hela garderoben har sett solens ljus minst 1 gång.


Mersmak

VI HAR VARIT PÅ COLOSSEUM!

image134

Det är först nu man börjar smälta alla intrycken. Rom var en helt underbar stad.
Nästa gång åker vi till New York och julhandlar. YES!

Ekologiskt på Lindex

Nu har Lindex följt miljöströmmen och börjat köpa in ekologiska kläder. Det hurrar vi för! Hitills har vi fått mjuka hipstertrosor i naturfärger (69:-) och enkla mörkblå stuprörsjeans (499:-). Jag tänker köpa en trosa i varje färg och pröva jeansen imorgon. Håller tummarna för fler sånna varor!

Om de inte blåste...

... så hade jag haft på mig min nya Indiska-klänning idag. Jag älskar den och vill aldrig bli vuxen och för mogen för att bära sånna här färgstarka och minst sagt - barnsliga plagg. 30 kronor, är det inte fantastiskt så säg? Nitarmbanden ger en snygg kontrast.

image132

Förresten så är det fruktansvärt fult att ta kort på sig själv, men vad gör man inte när man är ensam hemma?


Dagens köp

image131
Söt + lite grungeig klänning från Lindex 299:-

Tillbaka till jobbet

Ska snart iväg och jobba igen efter min lilla semester. Det ska faktiskt bli ganska kul, jag tycker om mitt jobb.

image130
T-shirt, Zara Italien
Shorts, Second hand
Armband, Italien och second hand

Köpt i Rom

Förresten, här är det lilla jag fick med mig hem från Rom. Resekassan var begränsad och jag hittade nästan inget jag ville ha. Jag blev jättebesviken och nästan lite gring, men det var desto roligare att älskligen hittade snygga skor och tröjor. Istället åt vi mycket fantastisk mat och drack gott vin. Nästa gång jag reser utomlands ska jag ha mer pengar till shopping så jag kan unna mig lite sånt med. Så det så.





Handla på Bodyshop för deras saker är icke djurtestade. Me like mucho!

Rita med Vänner-marathon

Idag har jag pysslat en massa hemma. Gjort sånt där nödvändigt ont som faktiskt kan bli rätt okej om man har lite bra musik och rätt inställning! Hyrde en Vänner-box och hade marathon framför TV:n, vilken underbar serie det är! Jag skrattar så jag gråter nästan jämt. Ritade lite samtidigt också, måste värma upp nu när jag ska börja plugga snart. Det vart en inte speciellt välarbetad sommarklänning som är inspirerad av den jag köpte på Indiska. Nu ser ni iaf ungefär hur jag målar, men mycket finslipning krävs. Det ska bli himla kul att plugga design som jag är så himla intresserad av. Jippi!

image123

Imorgon åker familjen till Göteborg medan jag är hemma och jobbar. Det ska firas med kubb-spel och vin med vänner. Trevligt och god natt!

Rea på Indiska

Vi kilade in en stund i Täby Centrum också. Syrran fick välja en födelsedagspresent och jag shoppade lite rea från Indiska. Jag älskar den affären!

image121
Batiklinne 59:-

image122
Klänning från barnavdelningen 30:-
Förstå att den här klänningen är i storlek 134/140 och passar mig perfekt. I vanliga fall har jag storlek 38/40.
Helt sjukt stretchig och helt sjukt söt!

Bakluckeloppis

Idag var jag på loppis med lillsyrran på Täby Galopp. Lite roliga saker fick följa med mig hem.

image115
Söt blus 25:- som jag garanterat kommer att vara ensam om då säljaren hade sytt den själv!

image116
Vacker sjal 5:-

image117
Jättefint läderarmband som jag har velat ha länge 100:-

image119
Coll rocktischa 5:- (någon som vet något mer om trycket?)

image120
Nappar 3 för 10:- som jag ska göra halsband av



I LOVE ROME

Rom var helt fantastiskt underbart! Ska bara smälta intrycken innan jag kan berätta mer.

image114

Slappa

Idag är jag så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna. Jag har legat i soffan hela dagen och halvslummrat. Nu ska jag ta mig i kragen och packa klart, sen pizza och film. Klockan 3 i natt bär det av till flygplatsen! Vi syns på fredag!

image113

Semester!

Idag är första dagen på min lilla 10-dagars semester. Jag håller på för fullt med att packa och tvätta kläder. På lördag natt bär det av till Rom. Jag är supertaggad!

Ikväll är det äntligen dags för Ps krogshow! Det ska bli skitkul och kvällen till ära ska jag vara lite extra tjusig! Svart kortkort klänning från Thailand, svarta höga lackskor, kuvertväskan i lack och neonrosa nagellack som kickfärg. Håret blir förmodligen uppsatt i en slarvsnygg knut och i öronen blir det stora silverhängen. Kameran ligger på laddning nu men jag kanske visar senare.

Ska börja göra mig iordning strax för om några timmar ska jag hem till E och dricka vin.

Trevlig helg!

Runt armen

Jag är helfrälst i armband just nu. Dom ska gärna vara många, färglada och i läder! Det har öppnat en ny internetbutik som heter Coccoo som har en hel drös med sådana så jag blir alldeles lycklig!
Dom här är jag sugen på:



Måste dock hålla mig till efter Rom-resan för jag hoppas på att hitta lite roliga armband där.

Kunskap, glädje åsså lite tango!

Måste lägga in en Dagens Låt för den här är så himla fin!

Oh Laura - Release Me


Chic!

Kolla! Man kan till och med vara snygg i dom även om det inte regnar!

image102
stockholmstreetstyle.se

Jakten fortsätter fortf...

Jag har ännu inte hittat någon fin vaxduk som jag vill göra en regnkappa av. Vi får se om det blir något av den saken eller om jag ska fortsätta leta efter en "riktig" regnkappa som förmodligen håller tätt bättre. Jag funderar på att köpa dom här snygga, stilrena stövlarna från Viking, som kommer passa oavsett hur min framtida kappa kommer att se ut. I LIKE.

image101

Hemmabygge

Idag köpte jag ett par för stora stretchjeans för 15 kr på superduperrea. Sedan klippte jag av dom och tog tampen runt midjan. Tada! Jag kommer i varje fall vara helt ensam om mina shorts i sommar.

image100

Pumpa läns!

Vi har precis sålt vår båt. Jag tog en liten souvenir från den och gjorde ett bälte.
OH så kreativt!

image99

MISS

501orna som jag skulle göra till shorts har jag längtat mig tokig efter. När de äntligen kom idag var de för små. Ibland är världen bra orättvis. Jag som hade sett mig själv gå där på Roms gator i remsandaler, jeansshorts och ett skönt linne. Nähäpp!


Emelie goes Pippi

Ropade hem en jättefin vintage-tröja för 49 kr på Tradera idag. Den påminner om Pippis och det gillar jag. Kommer bli mysig och snygg till hösten med vanliga blåjeans.

image97