En juldikt

Detta var det bästa på länge!


Både rentjurar och renkor
får horn på sommaren.


Tjurarna fäller sina i
början av vintern.


Honorna behåller sina
horn tills de kalvat på våren.


Det betyder att alla
jultomtens renar är honor.


Det borde man ju ha
begripit.


Det måste vara kvinnor
som


klarar av att dra en fet
orakad karl i röda kläder,
till rätt adresser, runt hela


jorden, i ur och skur eller
i massor av snö, på en natt,
utan att fara vilse.


Dikten är lånad från Textilhögskolan i Borås


Mine

I vanliga fall brukar jag inte gilla Ulrika Hydman Valliens saker. Serierna med ormar och tulpaner på tycker jag är totalt gräsliga! Jag gillar inte alls stilen eller motiven och det ser ut som att ett litet barn har ritat dom, och inte på ett bra sätt. Hennes ansikten är skrämmande och obehagliga och jag kan inte förstå hur prylarna kan sälja så bra!

Nu har jag dock blivit frälst. Hennes nya serie heter
Mine och är helt otroligt vacker (förmodligen för att hon själv inte har gått loss och ritat på glaset)! Glasen är tjocka och rejäla i vackra färger. Det ser ut som isbitar som man huggit loss och karvat ur och sirlat ljusa pastellfärger över. Jag drömmer om att enbart fylla mina köksskåp med dessa glas i min fantastiska lägenhet som jag ska inreda själv.

image336image337image338image339image340

.

"Om man går fort och ler mycket så hinner ingen se hur ful man är." 
                                                                                                   Lasse Åberg

Lukta gott.

2 parfymer blev det på tax-freen. Jag gillar friska och fruktiga parfymer, så dessa föll mig väl i smaken. Jag vart helt nerkärad i parfym-serien Clean som har gudomliga dofter som Showerfresh, Lather och Warm Cotton. Jag stod länge och valde men till slut blev det en Fresh Laundry till mig. En mild, härlig doft som för tankarna till sommardagar på landet, nytvättade handdukar och enkelhet.  Jag är kär och vill du göra mig lycklig till jul så ligger en flaska Warm Cotton högt på listan.

image335
Clean "Fresh Laundry" 60 ml ca 800SEK
Van Gils "Aura" 50 ml ca 300SEK

Nyårsblåsa, check!

Har länge varit på jakt efter en perfekt "den lilla svarta". Denna är lite väl inriktad på party men annars perfekt! Väskan är pricken över i:et. Nu hoppas jag bara på en glamourös nyårsfest att gå på.

image334
Klänning Gina Tricot 299SEK
Väska Gina Tricot 149SEK

Rosa häst

Nu när jag bor i Leksand så känns det som att ett sånt här halsband skulle passa. Hästarna finns i flera färger men jag gillar den rosa bäst. 155SEK hos Modemecka.

image331image332image333