Jag är världens bästa flickvän


Jag skulle skulle shoppa till mig själv. Det var tydligen viktigare att min älskling fick en snygg kostym.
 
Men seriöst. En designerkostym med tillhörande skjorta för 897:-.

Man kan inte polera skit

Det har tydligen delats ut flera gratisbiljetter till Britney Spears konsert i Globen ikväll. Jag skulle inte gå om jag fick en gratisbiljett.
Jag skulle inte ens gå om jag fick betalt.

Boktips

I Turkiet läste jag en bok som jag verkligen vill rekommendera. Interview with the Vampire av Anne Rice. Filmen med Brad Pitt och Tom Cruise är fantastisk och boken är ännu bättre. Jag läste den på engelska för den har tydligen inte funnits på svenska på flera år. Tycker du det är jobbigt så ska Månpocket släppa den på svenska igen i år. Är det typ trendigt med vampyrer just nu? Aja, i alla fall, läs den.


Théâtre de la Mode



Efter andra världskriget var tyger en bristvara. För att de stora modehusen skulle överleva var de tvungna att visa sina kollektioner i miniformat. Man gjorde dockor av ståltråd i skala 1:3 och sydde upp outfitsen till dem. Ingenting försummades trots storleken. Plaggen var fodrade och hade riktiga knappar och knapphål, som om de skulle bäras av en levande kvinna. Plaggen var otroligt välarbetade. T.o.m skorna var perfekta kopior i lack, brokad och läder och med spännen, sulor, slejfar och rosetter.


Dessa dockor fick sedan utgöra statiska mannekänger i en utställning som fick namnet Théâtre de la Mode och hade vernissage på Louvren i mars 1945. Vinsten gick till en fond för att återuppbygga skadorna efter kriget. Enskilda dockor eller grupper visades i scener uppbyggda av flera av Frankrikes främsta scenografer, konstnärer och dekoratörer. Jean Cocteau gjorde en scen som blev berömd. Så småningom kom utställningen till USA där den låg undanstuvad i ett magasin i många år tills den återupptäcktes och fick ett permanent hem i Museum of Maryhill i Washington State.

  
Jag tycker det är helt fantastiskt. Jag ska åka dit en dag.


Beck

Varför är Gunvald så himla skum i Kartellen? Är han hög på nånting?

Jag älskar halvkassa deckare på ljumma sommarkvällar. Det hör till på nåt vis.