Bilden

Nu har jag fått bilderna. Här är den som publicerades i tidningen. Jag tycker inte alls att det ser ut som jag! Det skulle kunna vara en reklambild för BiB eller Generous.

image374

Inspiration

När jag håller på med design är det hela tiden viktigt för mig att leta och hitta inspiration. Skisstekniken är bland det svåraste för min del, jag tycker det är både svårt och tråkigt att rita saker precis så som dom ser ut. Jag tappar lätt intresset för bilder som är helt perfekta utan personlighet. Vill man ha en verklighetstrogen bild så kan man lika gärna ta ett foto! En illustratör som inspirerar mig otroligt mycket är Lovisa Burfitt. Jag älskar det enkla och snabba i hennes penseldrag, det ser så lätt ut och det blir så spännande och snyggt. Precis så vill jag också kunna uttrycka mig.

image372

Jag i SOLO

Igår kom SOLO-numret där jag är med! Har inte hunnit köpa det än men måste nog ner till byn och göra det snart. Det känns som att jag ser himla tjock ut, men det är väl den bittra sanningen. Egentligen är man väl aldrig nånsing helt nöjd med att se sig själv. Här är i alla fall ett litet smakprov. Jag är längst ned till vänster.

image370
Bilden är lånad från
LINN som stylade oss den dagen

Hej mitt vinterland

För första gången på flera veckor visade sig himelen och solen kikade fram. Jag gick ut med kameran en stund för att dokumentera allt det vackra. Det här kan ni inte skryta med i Stockholm! Ha!

image365image366
image367image368image369


Min första lista

Det är väldigt populärt bland bloggare att göra listor av alla möjliga slag. Jag är lite förvånad att jag inte har hakat på trenden tidigare, jag är ju listornas drottning i det dagliga livet! Det som inte står på en trygg lista nånstans måste jag gå och tänka på tills det är utfört eller jag har glömt bort det. Listor är himla praktiskt. Här kommer en:

Lista

Tre ställen jag bott på:
Åkerbyvägen Täby, Skärgårdsstad Åkersberga, Folkhögskolan i Leksand

Tre jobb jag har haft:
Stallvärdinna, kassabiträde på Mc Donalds och butiksbiträde på världens bästa Lindex

Tre jobb jag skulle vilja ha:
Modedesigner, veterinär och konstnär

Tre länder jag har varit i:
Thailad, Spanien, Frankrike

Tre drömresmål:
New York, Rom och Nya Zeeland

Tre favoriträtter:
Sushi, lasagne och allt som Pelle lagar.

Tre rätter jag inte gillar:
Det beror på humör, oftast gillar jag det mesta.

Tre bloggar jag läser dagligen:
Engla, Emelie och Claras

Tre laster jag har eller har haft:
Shoppar för mycket, tränar för lite och ost!

Tre ämnen i skolan som jag var duktig i:
Typ alla faktiskt... Fast dom roligaste var bild och syslöjd.

Mitt sämsta ämne var:
Fysik och kemi!

Konsten att slakta en tröja

Min lärare hade tagit med sig en bok idag som hon tyckte att jag skulle låna. Den heter Do Redo - Konsten att slakta en tröja. Jag har nu bläddrat igenom den x-antal gånger och snart läst ut den på bara några timmar. Den är helt fantastisk och det känns dom att den är skriven direkt till mig! Det är precis sånt här jag älskar! Det är fascinerande att min lärare på så kort tid har greppat precis vem jag är och vad jag gillar.

Så, nu tycker jag att alla ni som älskar pyssel, handarbete och kläder ska läsa den här boken. Jag kan garantera att inspirationen kommer att flöda. Så här lyder föroden;

image364

"Do Redo - Gör nytt av gammalt
Do Redo - Inspireras av traditionen och gör det modernt
Do Redo - Gör och gör om. Ge inte upp!


Den här boken vill inspirera till lusten att göra - Do!
Ta en gammal ylletröja, tvätta den varmt och gör något nytt. Låt dig inte hämmas av regler och måsten utan låt händerna visa vägen och tankarna följa med. Klipp till med saxen och sätt igång. Det blir alltid något, även om det blir något annat än vad du först tänkt. Inspiration finns överallt; på tv, på gatan, i butiken... och glöm inte muséerna. Att se hur man gjorde förr ger mängder av idéer.

Med kläder förstärker man sin egen person, sin identitet. Med kläder kan man leka, byta stil, bli en annan person. Vi vill visa hur lätt det är att göra själv. Hur man med handarbetstekniker, som människor använt i tusentals år, kan göra nytt av gamalt. Och du kan vara säker på att ingen annan har ett plagg som ditt.

Det är roligt att handarbeta. Och bra för själen. Nya idéer föds ofta när händerna är sysselsatta. Det behöver inte gå fort. Glöm inte att njuta under tiden, men glöm gärna alla prestationskrav - allt är tillåtet!"


Det roliga är att jag precis håller på med ett projekt i skolan där jag åtevinner en gammal klänning och gör om den till en ny, modern variant. Jag blev så kär i boken så jag var tvungen att köpa en egen. Gör det du med.

Familjen

image363
Förresten! Låt mig presentera min nuvarande familj! Jakob, Eléné, jag, Mickis, Adam och Oscar. Du hittar oss i Leksandsgården C.

Julmys

image362

Idag har jag fyndat lite mysiga julprylar. En söt liten julstjärna med guldglitter på för 12 kr, och även dom vackra prinsessljusstakarna kostade 12 kr för båda på Jysk. Dessa tänker jag dock ha framme året om för dom är så söta. Jag älskar när det är fint, och billigt.

Krogshow

I fredags var det äntligen krogshow och den besvarade alla mina förväntningar! Jag är så stolt över min duktiga karl! Såhär fina var jag och min bordsdam kvällen till ära.

image359image361image360


Drömgarderob

Kära Gud, om det inte går att fixa en walk-in-closet till mig så kan jag väl åtminstone få en sån här fin garderob? Tänk vad glada mina kläder skulle bli!

image358
Bild: Ikea.se

Resultat!

Här kommer äntligen den färdiga tavlan! Det är svårt att bestämma när man ska vara klar, man vill gärna vara där och pilla hela tiden för man hittar nya "fel" varje gång. Nu har jag dock bestämt mig för att den är färdig, vill ju inte överarbeta den. Lite skillnad från här. Vad tycks?

image356

På sidan står det YOU'LL NEVER WALK ALONE i guld.

Förresten, för er som inte redan vet, ser man vem det är?

Saturday night

Ikväll ska jag ut och slira med vännerna från skolan. Så här ser jag ut i den omtalade kjolen!
image353

Jag har lyckats få till nån konstig inställning på kameran så att alla bilder blir suddiga. Och jag lovar att jag är gladare än vad jag ser ut. Trevlig kväll!

Kjolen som ropade mitt namn

När vi gick in i den sista affären i Borlänge så hade både jag och Mickis totalt köpstopp. Vi strosade runt ett tag för att fördriva tid i väntan på tåget och jag gick in och prövade en svart kjol bara för skojs skull. Tyvärr så var den här kjolen helt fantastiskt snygg och som skapt för mig kropp! Den har hög midja, är slimtajt och har fickor fram, grov dragkedja och en liten ettrig slits där bak. Jag var tvungen, fast jag inte hade råd, jag vet att jag har syndat, men fan så snygg jag ska bli! Bilder när jag har den på kommer förmodligen imorgon då det är partaj. Den kommer föresten från Vero Moda och kostade 399SEK.

image350image352

Vackra lilla kjol, inga bilder kan göra dig rättvisa, men jag älskar dig och vi ska ha ett långt och roligt liv tillsammans du och jag. Vackra lilla kjol.

Vackra ting

image349

Jag älskar att omge mig av små fina saker som gör en glad. Dessa saker har hamnat i min ägo idag. Dalahästen ska bli rosa, såklart.

Affär'n

Idag visade Mickis mig en söt liten affär som heter just Affär'n. Där jobbar förståndshandikappade med hantverk och papper och det finns himla mycket fint. Jag köpte mig en liten charmerande älg och en glad handtryckt neccesär. Resten är topphemligt!

image347image348
Prydnadsälg 35SEK
Neccesär 25SEK

Måste säga att det är fantastiska priser för att vara handgjort!

Önska

Hej tomten.

I julklapp önskar jag mig tusentals smycken från
Tatty Devine! Jag älskar allt dom har gjort och allt dom har gjort älskar mig! Ett utmärkt exempel på det är det här gudomliga armbandet.
image346
Tatty Devine 45£


Släpp lös konstnären i dig.

image345

Kunde inte låta bli att visa tavlan som jag håller på med. Tur bara att Erik inte läser
min blogg eftersom detta ska bli hans julklapp. Hoppas att han gillar den.


Älskade Monki.

image341image342
Klänning 400SEK
Byxor 250SEK

Jag kommer aldrig ut tomhänt från Monki. Detta beror med största sannorlikhet på deras galna och fantasifulla kläder och deras fantastiska priser! Dessa två plus en stor t-shirt med tryck är numera mina. Byxorna ska jag ha som målarbyxor och klänningen ska jag ha på mig mest varje dag.