Fashion against AIDS

Idag släpps H&Ms kollektion Fashion against AIDS i butikerna och på online-shopen. Det är ett samarbete med speciellt utvalda artister som t.ex. Nina Persson, Ziggy Marley, Timbaland och Good Charlote. Varje artist designade minst ett klädesplagg och utifrån dessa skapade H&M Fashion against AIDS-kollektionen - i 100 % organisk bomull. 25 % av förtjänsten går till att öka medvetandet om HIV/AIDS och till att förebygga dess spridning över hela världen.

Var femte sekund smittas någon mellan 15 och 24 år av AIDS p.g.a okunskap. Det behöver inte vara så. Stöd kampen du med! Det har jag gjort genom att köpa den här t-shirten designad av Katharine Hamnett.

image401


Fashion illustrations

Jag älskar modeillustrationer och blir oerhört inspirerad av sådana. Hittade den här vackra på en hemsida och jag älskar den! Gillar du också modeillustrtioner så hittar du massor av fint där.

image400
www.renie.com

Modeskolan

En ny vecka med nya utmaningar! Den här veckan har vi mödelkurs och uppgiften är att designa och bygga ett valfritt sittredskap. Jag är helimponerad av mig själv för jag har lyckats såga på stora läskiga bandsågen, jag har borrat med hysteriska borrmaskinen och slipat, hammrat och limmat alldeles själv! En stackars klasskamrat hyvlade av sin fingertopp på en maskin så det blev värsta kalabaliken, men vi andra har klarat oss bra. Snart ska jag måla min stol och tapetsera(!) litegrann på den. Resultatet får ni se senare.

I helgen var jag på Formexmässan med dekoratörerna och på öppet hus på
Modeskolan i Stockholm! Skolan var så himla fin och fräsch och jag är så sugen på att söka dit till hösten. Där kommer jag att få lära mig mönsterkonstruktion och sömnad vilket är obligatoriskt för att kunna söka modelinjen på Beckmans sen. Det vill jag. 65.000 kr någon?

Nätshoppsorgie

Shopping läker alla sår. Nu är jag deprimerad och har därför botat det med oförskämt mycket nätshopping. Asos, La redoute och H&M har fått en varsin saftig beställning av mig ikväll. Nu är depressionen utbytt mot ångest och allt är frid och fröjd!

Nej nu överdrev jag. Så illa är det faktiskt inte. Jag har klickat hem massa fina saker som nogrannt ska prövas innan jag bestämmer och betalar. Hälften blev föresten till Pelle. Vi gillar att skämma bort varandra och det är bra tycker jag. Dom här snyggingarna blev det från La redoute. Har länge varit i behov av ett par fräscha skoletter.

image399


Det är skönt att sova

Idag har vi eget arbete i skolan så jag tog en låååång och välförtjänt sovmorgon. Nu har jag tagit en uppfriskande dusch och ska snart gå och bre mig några mackor. Sedan blir det klippning och plugg i verkstan. Tror att frillan blir likadan som innan, jag trivs och vill ha den en gång till innan jag testar en annan frisyr. Ha en bra dag!

Lerkroki

Förra veckan fick vi pröva på lerkroki i skolan. Det var svårt men himla kul! Här är några av mina tafatta försök till att skapa en kvinnokropp i lera!

image397image398


For sale!

Nu säljer jag några second hand prylar på Tradera, kika in där om du är intresserad!

image388
Stickad tröja

image389
Skolväska

image390
Fransdojjor

Lördag hela veckan

I eftermiddag åker jag hem till Stockholm och tjuvstartar helgen. Första skolveckan har varit otroligt tuff! Tror aldrig jag varit med om att det varit så smärtsamt att gå upp på morgnarna. I helgen ska jag bara ligga stilla och inte ens ta med mig nåt skolarbete hem. Skönt ska det bli.

Nu: lerkroki och kaffe!

London topp 10

Min pojkvän är den mest generösa och omtänksamma människan jag känner. Den här julen slog han alla andra julklappar jag fått med hästlängder genom att ge mig ALLA Astrid Lindgren-filmerna (jag fullkomligt avgudar dom), en biljett till Bruce Springsteen i sommar och sist men inte minst, en resa till London! Är han inte galen så säg?

Idag köpte jag en guide-bok som jag ska lusläsa för att göra resan så bra som möjligt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, att läsa på om resmålet och ha med dig en bok med adresser, tips, o.s.v. är perfekt. Det hjälper dig att få den ultimata upplevelsen! Jag köper alltid "Topp 10" böckerna för dom är superbra. Det börjar bli ett gäng i samlingen nu... New York, Paris, Rom, Thailand, London. Hjälp vad jag älskar att resa och hjälp vad jag tycker om dig Pelle!

image387

Ja just ja, han gav mig en vacker karaff från Kosta Boda också. Tokstolle!

Piss och skit

Vad är det med den här jävla deppen som jag hamnar i under i stort sett hela vinterhalvåret? Allt känns tråkigt och jag längtar långt, långt bort till... vad? Jag vet faktiskt inte. Ingenting är kul, ingenting. Jag vill bara gömma mig under täcket och gråta. Är så förbannat less på de ständiga suckarna och muttret från min egna sida, men jag kan bara inte rycka upp mig. Vad göra?

Favoriter

Jag har gjort 2 riktiga fynd! Den fantastiska volangkjolen hittade jag ensam i ett skrymsle på "alltid-så-jävla-stökiga-H&M" i Täby, utan prislapp, så jag fick den för 98 SEK. MC-bootsen är mina nya darlings, dom köpte jag på en outlet i Leksand för 400 SEK. Bäst är dom tillsammans, mjuk spets mot hårt läder. YES!

image385image386

Knep & knåp

Förra terminen var jag så inspirerad av all kreativitet och uppfinningsrikedom som finns på min utbildning. Därför kom jag på den briljanta idén att som fattig student knåpa ihop ett gäng hemmagjorda julklappar. Eftersom att de lyckliga som skulle få dessa inte skulle få en förhandstitt så kan jag visa dem först nu.

image382image384
En varsin skyddsängel till mormor 1 och mormor 2,

image380image381
iPodfodral och halsband till Pelle, och sen förstås fotbollstavlan som ni redan har fått se.


Tvåtusen8

Jag börjar mitt nya år med en jättefin almanacka från personligalmanacka.se. Gör det du med, du kommer inte att ångra dig! Du får välja färg och text själv, sen kan man även bestämma precis hur den ska se ut inuti, som adressbok, namnsdagar, notiser o.s.v. Det är helt perfekt! Jag blir glad varje gång jag får tillfälle att skriva ner något i den.

image379

Jul, jul vart tog du vägen?!

Jullovet har varit alldeles för kort och jag har mest jobbat och varit magsjuk hela tiden. Blogguppdateringen har därav varit katastrofal! Lovar att göra en bättring snarast!

Under lovet hann jag iaf med att inhandla ett par svarta skipants så jag är numera lika cool som bruden nedan.

image375
Bild:
Facehunter