Last time

Idag är sista dagen i Leksand. Det är skitjobbigt. Jag avskyr avsked, det är bland det värsta jag vet. Det är ju tyvärr så att det är sista gången man ser vissa människor och det är fruktansvärt jobbigt. Nu mera städning sen pizza, vin och superhäng med skolakamraterna.

image504

Väx då för fan!

Jag saknar mitt långa hår... se så fint det var en gång i tiden. Nu är det bara en sunkig utväxt page. Uck!
image503
Jag och Per på Valborg 2007

Avslutningsmiddag

Se så fina vi var igår på avslutningsmiddagen! Vädret var perfekt och maten var fantastiskt god. Det blev en himla trevlig kväll.
image502
Mickis har klänning från Thailand. Jag har min från H&M, resten är second hand.


Shoppa shoppa sho-oppa!

image501
Idag har vi varit och shoppat på Lager 157 för sista gången. Jag fick med mig ett par blekrosa Levisjeans, en fantastiska marinblå jacka med silkigt svart foder från Wonhundred, ett vitt linne med spets från Rules by Mary och ett par bruna wayfarers. Till ordinarie pris hade kalaset gått på drygt 3000 SEK men jag kom undan med 1300 SEK. Jag är väldigt nöjd. Kvällen har bjudit på vattenkrig och kubb. Nu ska jag packa ner mitt liv i x-antal ICA-kassar. Imorgon är det skolavslutning. Puss

Thailand

Jag längtar tillbaka till Thailand.
Kommer vi åka dit tillsammans igen nån gång E & M?

image500
Teckning av fönster på Koh Pangan-båten ritad av mig

Oljud på natten

Fy bubblan vad det är tråkigt med en blogg utan kommentarer! Jag vet ju att ni läser så snälla SHOW YOURSELF! Ris eller ros spelar ingen roll. Som Pippi Långstrump sa "Kom in eller stå kvar, mig kvittare!"

Mjau

Välklädda stiliga pojkar med nördiga retrobrillor är bland det finaste som finns. Dom får mig att tro att det fortfarande är då när alla bar kostymbrallor, hängslen, finskor och hatt. Då när flickorna snurrade omkring i pastelliga klänningar med luftiga kjolar, pumps och lockar i håret. Jag vill inte vara med i push up bhns och Gällivare-hängets värld. Jag vill också sätta papiljotter i håret och gå på dans med gammelrosa klänning och tuggumi i munnen. Jag försöker få Pelle att köpa ett par spräckliga Ray Bans eftersom han har "lyckan" att behöva glasögon. Han skulle om möjligt bli ännu snyggare då.
image496

Blomchock

image492
Den här klänningen ska jag ha på mig på skolavslutningen. Den är helt fantastisk med tyllunderkjol, massa vidd och djup ryggringning. En del skulle nog tycka att den är too much, men jag tycker att den är så himla mycket Emelie. Från H&M, 398 SEK, slut i hela stan. Sug på den va!

Födelsedag

I helgen har vi firat Ida som fyller 20 år imorgon. Jag var tjusig i H&M-klänning och naglar med rosa glitter. Ida hade önskat sig en badmössa så det fick hon.
image490image491

Sweet

Det här är en av världens gulligaste bloggar
image488


Last time...

Sista lektionen idag, för alltid. Det känns sjukt och skönt. Det här läsåret har gått otroligt fort. På schemat nu står lunch, sen promenad och fika, i eftermiddag aerobics och sen flyttstädning i rummet. Jihoo! Imorgon far jag hem till Stockholm. Ha en bra dag vänner!

Avslutningsmiddag

På onsdag ska vi ha fin avslutningsmiddag i skolan. Jag får äntligen tillfälle att använda min gräddvita 60-tals klänning och mina högklackade småblommiga skor. Till det vill jag ha den här härliga frisyren.
image483
Tips på hur du gör den hittar du
här.

Rensning

Jag håller på att rensa min arbetsbänk i verkstaden. Mycket har man gjort uner det här året och mycket har man lärt sig. Jag har utvecklats något enormt i mitt sätt att teckna och jag börjar hitta min stil och mitt uttryckssätt. Tittar jag på arbetsproverna jag skickade in hit för ett år sedan så skrattar jag rakt ut. Jag låg ju på en dagisnivå! Nu känner jag mig betydligt mer proffsig och snitsig, även om det är en himla lång bit kvar innan jag är fulllärd. Här är en till skiss jag hittade. Måste verkligen träna på att få till håret på mina brudar. Det är inte alls bra. 
                                                                                        
Tips någon?
image482

Hjärta

Jag är den lyckligaste flickan i hela världen. Så nu vet ni. ♥

Självporträtt

image481

Trädgårsdentré

Här är min trädgårdsentré som jag gjort. Tänk lustgård och Eva och Adam.

image480

Underbar helg

I helgen har Leksand bjudit på snöstorm. När jag drog upp rullgardinen igår så skrek jag högt! "Det här är ett jävla skämt!" Marken var täckt med snö och det såg ut som värsta vinterlandet! Jag tror det kom upp emot 2 dm snö igår. 17 maj! Exakt en vecka tidigare hade vi suttit i solen i linne med en mjukglass i handen, brännt oss och svettats. Helt otroligt! 

Idag har det mest töat och liljekonvaljerna börjar titta fram igen. Trots detta kaos har den här helgen varit underbar. Pelle kom hit tidigt i fredags, vi köpte upp oss på godis, filmer och god mat och låste in oss på mitt rum. Vi gick inte ut därifrån föränn vid 16 idag för att gå och äta och sen vinka av Pelle vid tåget. Dröm-mys-helg! Nu blir det varm choklad, kanelbullar och Parlamentet!

BENJAMIN

 
JAG ÄLSKAR BENJAMIN!

Dripp dropp

Det regnar. Jag tycker om regn. Speciellt när jag får tillfälle att använda min nya regnkappa. Nu ska jag städa för imorgon får jag besök av min käraste. Puss puss
image478

Alla flickor har gått hem

Idag har vi eget arbete på schemat och jag vaknade 11.20 av att Mickis ringde och frågade om jag skulle med och käka lunch. Att jag kan sova så länge är ofattbart. Skolan är så slapp just nu så att tiden går fram i snigelfart. Jag gör inget vettigt eller meningsfullt. Vill ha tillbaka mitt liv i Stockholm med jobb och allt som hör vardagen till. Kommer förmodligen ångra att jag sa det när det väl kommer till kritan. Semester varje dag borde vara underbart, men inte i en liten och ointressant by som Leksand. Inte när man har 232 kr på kontot och det är två veckor kvar tills det rullar in lite pengar. Om en halvtimme har jag tvätt-tid. Det är dagens höjdpunkt. Woopie.

Ska åtminstone försöka planera lite London i eftermiddag. Det är inte fy skam.

Kurt Cobain

image477

Sommar sommar sommar

image470
image472
image473
image474
image475
image476

Estonia sjönk på min 7-års dag.

Kvällen igår var det sjukaste på länge. Jag kände mig dunderhet som Kurt Cobain och vann fri sprit i baren genom frågesport och ölsvepande. Bilder kommer snarast. Bakishänget idag har slagit allt. Pizza och godis i solen med lucköppning och underbara vänner. Jag stannar nog i Leksand hela sommaren.

Sommartider

Skolan har bjussat på grillbuffé i solen på terassen vid vattnet. Till efterrätt bjöds det vattenmelon och kaffe. Nu en tur till bolaget och second hand-affären för det sista till festen imorgon. Sedan blir det nog en mjukglass vid Siljan. Helt underbart! Jag mår så himla bra! Nu saknas bara min Pelle men han kommer nästa helg så jag får hålla mig ett tag. Puss


Underbara dag

Idag har jag haft halvdag i skolan, sedan har jag läst på en filt i solen och ätit mjukglass vid Siljan. Kvällen bjöd på kubb och badminton. Nu är jag trött, varm och lycklig. Står och tittar ut på solnedgången genom mitt fönster och konstaterar att jag kommer att sakna Leksand. Nu dusch, sen groddmackor som är min och Mickis nya specialare. Trevlig kväll!

image469
PS. Jag har bästa utsikten av alla på skolan!


Uppgift: Formfamilj

image468


Pjucks

I Dalarna finns flera second hand-butiker där man kan göra fynd. 70 kr fick jag punga ut för dessa 2 par tillsammans. Perfekt!

image463image464

Rock'n'roll!

Jag har länge gillat t-shirtar med rockband på. Dels för att jag älskar rock men även för att det kan vara jäkligt snyggt. Då menar jag inte en stor urtvättad Iron Maiden-tröja spänd över en fläskig ölmage utan tighta lite slitna t-shirtar till ett par schyssta jeans. Eftersom att tillverkarna tror att det bara är snubbar som lyssnar på rock så är det väldigt svårt att hitta snygga rock-tröjor i tjejmodell. Därför har detta blivit lite utav en sport för mig. Hitills har jag fått tag i Nirvana, Ramones och Pearl Jam. Denna snygga är ny till familjen. Jag hoppas även på en Bruce Springsteen från konserten i sommar.

image461

Dagen idag

Idag är en lång dag. En seg och frusen dag. Jag har ingen lust. Vill åka hem och gräva ner mig under Pelles stora täcke och kramas i 100 år. Skolan är tråkig. Jag vill ha sommarlov nu - nu - nu! Blä och hej.

Hästtjej

Här är en bild från förra söndagen då var vi på turridning hos Susanne från Bonde söker fru. Det var så himla härligt! Min häst heter Fidlari.

image460

Ytterligare en ledtråd...

Nu ska jag gå till verkstaden och bygga en Fender Jag-Stang till festen på lördag. Nån som vet vad jag ska vara nu då?

Dålig karaktär

Ja, jag vet att jag är sämst, men när världens finaste kjol bara kostar 250 SEK så får man köpa fast man borde spara. Visst?

image459

Nostalgi 90-tal

De här brillorna ska jag ha på mig på 90-talsfesten på lördag. Gissa vem jag ska vara?

image457

Mitt liv

Den kommande hösten börjar stakas ut mer och mer. Jag har äntligen bestämt mig och det känns som en stor lättnad! Blir det precis som jag har tänkt mig så kommer hösten att se ut såhär:

Boende: 2:a på Norrgårdsvägen med Mickis
Sysselsättning: Modeskolan i Stockholm med mönsterkonstruktion och sömnad
Fritid: Kurs i modeillustration på Tillskärarakademin, kurs i jazzdans på Danshuset, medryttarhäst + några timmar på Friskis & Svettis.
Jobb: Extratimmar på Lindex

Det känns roligt, spännande och nytt!


Majs

image452image456
image453image455
Fasen vad snygg hon är alltså! Man kan ju inte låta bli att bli lite kär.

To die for

image451
Jag skulle döda för en sån outfit (speciellt kjolen) som skitsnygga Agyness Deyn har. Hela hon är bara så het och fräck! Det var henne jag tänkte på när jag gjorde mitt knasiga halsband till utställningen. Det krävs en viss attityd för att bära upp en del kläder. Hon har mycket av den. God natt!